Épp ezt olvasod: Derült égből fasírt szereplők

Loading

Derült égből fasírt szereplők

Derült égből fasirt szereplők

Bevezetés

A „Derült égből fasirt” (eredeti címén „Cloudy with a Chance of Meatballs”) egy népszerű amerikai animációs film, amely 2009-ben került a mozikba. A film Judi és Ron Barrett azonos című könyvén alapul, és egy feltaláló, Flint Lockwood történetét meséli el, aki egy gépet talál ki, ami képes vízből ételt előállítani. Azonban amikor a gép elszabadul és elkezdi túltermelni az ételeket, Flintnek és új barátainak kell megállítaniuk, mielőtt az egész világot elárasztják az ételek.

A szereplők

  • Flint Lockwood: A film főszereplője, egy feltaláló, aki meg akarja változtatni a világot az ételeket előállító gépével.
  • Sam Sparks: Az időjárás-jelentő, aki Flint barátja és szerelmi érdeklődése lesz a történet során.
  • Tim Lockwood: Flint aggódó apja, aki egy halboltot üzemeltet, és nehezen fogadja el fia feltalálói ambícióit.
  • Brent McHale: Egy korábbi gyermekmodell, aki a városban maradt híresnek és népszerűnek, de titokban irigyli Flintet.
  • Mayor Shelbourne: A város polgármestere, aki az étel-gép üzleti lehetőségeit kihasználva próbálja saját karrierjét előmozdítani.
  • Earl Devereaux: A város rendőrfőnöke, aki eleinte Flint ellen van, de végül segít neki és barátja lesz.
  • Steve: Flint majom segítője, aki egy beszélő készülék segítségével kommunikál.

Érdekességek

  1. A film rendkívül sikeres volt, több mint 243 millió dollárt gyűjtött világszerte, ami megkérdőjelezhetetlen sikerének bizonyítéka.
  2. A „Derült égből fasirt” több jelölést is kapott, köztük az Annie-díjra is esélyes volt a Legjobb Animációs Játékfilm kategóriában.
  3. A film annyira népszerű lett, hogy egy folytatást is kapott 2013-ban, „Derült égből fasirt 2” címmel, amely újabb kalandokat és új karaktereket mutatott be.
  4. A film alkotói nagy hangsúlyt fektettek a részletekre és a tudományos hitelességre, amennyire csak lehetséges volt egy ilyen fantáziadús történetben.

Összefoglalás

A „Derült égből fasirt” egy szórakoztató és tanulságos film, amely humorral és kreativitással fűszerezve mutatja be, hogy a túlzásba vitt találmányok milyen következményekkel járhatnak. A film egyedi karakterei és a látványos animáció garantálja, hogy minden korosztály számára élvezetes maradjon. Flint Lockwood és barátai kalandjai nemcsak szórakoztatnak, hanem arra is emlékeztetnek, hogy az innováció felelősséggel jár.

svg

Mi a véleményed?

Mutasd a hozzászólásokat

Leave a reply

Loading
svg
Gyors navigáció
  • 01

    Derült égből fasírt szereplők