Épp ezt olvasod: 101 kiskutya szereplők – 101 kiskutya karakterek- kutyák nevei

Loading

101 kiskutya szereplők – 101 kiskutya karakterek- kutyák nevei

svg2024.03.18.Disneyadmin

A 101 kiskutya szereplők. A 101 kistkutya egy izgalmas és megható történet a szeretet és a család erejéről, amelyet először Dodie Smith írt meg 1956-ban, majd később a Disney adaptált animációs film formájában.

A mese középpontjában Pongo és Perdita áll, két dalmata kutyus, akik boldog életet élnek gazdáikkal, Rogerrel és Anitával Londonban. Amikor Perdita 15 cuki kiskutyának ad életet, Cruella De Vil, a divatrajongó gonosztevő elhatározza, hogy ellopja őket, hogy különleges bundát készíthessen belőlük.

Pongo és Perdita hősies küzdelmet folytatnak, hogy megmenthessék utódaikat Cruella és bandája karmaiból. Az utazás során több mint 84 további kiskutyát is felszabadítanak Cruella egyik elfogott kutyatartójából, így a kutyaszülők hirtelen 101 dalmatával találják magukat. A történet csúcspontja egy izgalmas üldözés és a család végül boldog újraegyesítése.

101 kiskutya szereplők, a főszereplők

  • Pongo és Perdita: A két bátor dalmata szülőkutya, akik mindenre készek, hogy megmenthessék kiskutyáikat.
  • Roger és Anita: Pongo és Perdita szerető gazdái, akik a kutyáikat családtagjaikként kezelik.
  • Cruella De Vil: A történet főgonosza, aki megszállottan vágyik a kiskutyák bundájára.
  • Horace és Jasper: Cruella két ügyetlen segítője, akik megpróbálják ellopni és vigyázni a kiskutyákra.

A kiskutyák közül csak néhányuknak van megadva a neve a történetben, mint például Lucky, Patch, Rolly, és Penny, akik kiemelkednek egyedi személyiségükkel vagy fizikai jellemzőikkel.

101 kiskutya kutyák nevei: Érdekességek a meséről

  • Eredeti regény: A történetet először Dodie Smith írta meg regény formájában, ami később vált a Disney klasszikus alapjává.
  • Animációs innováció: A Disney 1961-es filmadaptációja az első olyan animációs film volt, amelyben széles körben használták a Xerox technológiát, lehetővé téve a sok dalmata kiskutya részletgazdag ábrázolását.
  • Színpadi adaptációk és folytatások: A történet számos színpadi előadás, élőszereplős film és folytatás inspirációjául szolgált.
  • Cruella De Vil ikonikus gonosz: Cruella De Vil karaktere az egyik legemlékezetesebb Disney-filmgonosz lett, részben extravagáns stílusa és mániákus személyisége miatt.

Összefoglalás

„101 Dalmata” nem csupán egy történet 101 aranyos kiskutya kalandjairól, hanem sokkal több annál. Ez egy megható elbeszélés a család és a szeretet erejéről, valamint a bátorságról és összefogásról szóló üzenettel. Pongo és Perdita hősi küzdelme, hogy megmentse kiskutyáit, és a szülői szeretet diadala Cruella De Vil gonoszsága felett örök emléket hagy minden korosztály számára. A mese, amely az évek során több generáció szívébe lopta be magát, továbbra is az egyik legkedveltebb Disney-történet, amely tanulságai révén örök aktualitást képvisel.

svg

Mi a véleményed?

Mutasd a hozzászólásokat

Leave a reply

Loading
svg
Gyors navigáció
  • 01

    101 kiskutya szereplők – 101 kiskutya karakterek- kutyák nevei